Glädjen!

posted in: Uncategorized | 0

Jag har älskat pennor, penslar, färger, block, fina papper med mera sedan jag var barn. Ganska ofta känner jag barnets förtjusning över ett oskrivet blad, ett pappers struktur eller en pennas möjligheter att sätta avtryck och forma ord. Spelar ingen roll att jag är 46. Glädjen finns kvar!

Vardagarna och livet

Vardagskvällarna efter jobbet försvinner som i ett hungrigt vargbett. Glufs, bara! Lätt att känna att det bara är en transportsträcka mot helgen, men det är ju sorgligt om inte vardagarna också ska räknas in i livet. Idag är det fredag och nu när klockan är halv elva på förmiddagen har jag redan hunnit städa mer än halva huset. Det säger jag inte för att verka duktig, utan för att torrt konstatera att det också är livet. Samla damm under en våt mopp, låta dammkorn virvla iväg i vinden när jag skakar en matta och trycka in en massa tvätt i tvättmaskinens roterande trumma. Nu lade jag mig en stund på den sköna bänken i vår hall. Jag spanar ut på en blå himmel och björkarnas gula löv. Jag ska snart klä på mig och gå en långpromenad. Allt ska ha sin tid. Dagens alla steg, de fria tankarna, vilan och sysslorna.    

Ordning och reda

Hade tänkt få stanna hemma i byn denna fredag. Men ett jobbpaket som åkt vilse behövdes hämtas i Piteå, så det fick bli någon timme jobb på min lediga dag. Passade då också på att titta in till barnbarnet och nosa lite på henne, när jag lika var i stan.
*
Är sugen på att organisera och sortera inomhus samt städa bort sommaren utomhus, men har ju fler dagar till det, när denna tänkta hemma-dag blev lite rumphuggen. Började med en liten sortering av mina färgskrin och brevskrivar-attiraljer i dessa mönstrade lådor. Älskar ordning och reda! Älskar också fina färger och mönster, så dessa tre gör mig glad. Jag behöver kanske inte fortsätta med att säga att jag också gillar burkar och askar, så mycket att jag har så många att jag inte ens vet vad jag ska ha i dem, men nu skrev jag det ändå.
*
Nu blir det inte fler ord här idag, eftersom jag nu ska fortsätta sortera någonstans, jag vet inte var…

Bättre än anden i flaskan

Ett gammalt fönster, en ledbelysning och delar av min samling färgat glas trollade bort ”ett slukhål” under trappen på väg ner till källaren. Min man är bättre än anden i flaskan. I wish and my wishes come true. Eller nåja, jag hjälper också till. Målar med mera. Blir glad varje gång jag går ner till tvättstugan nu!

Väggen är tapetserad med Stig Lindbergs mönster Herbarium som produceras av Borås tapeter. De färgade glasföremålen är blandade loppisfynd som jag samlat på mig under 30 år. Jag kollar alltid efter grönt, turkost och blått glas, men helst ska det vara äldre glas. Som kannorna i det här skåpet som jag gissar är från 50- eller 60-talet.

Tryck SKATA

Ibland tar det tid för produkter att komma in i webshopen. Det här trycket som är efter ett original-collage som jag gjorde i vintras, finns nu att köpa i min webshop. Det är en Skata som jag har ritat och texten 1-2-3-4, vilken kall vinter det blev i år. Nu kan vi konstatera att det även blev en varm sommar. Nåja, vill du ha en Skata på väggen så passar den fint att rama in. Jag har den själv inramad ovanför min säng som synes här. Länk till produkten finns längst ner i detta inlägg.

Tryck – Skata
Tryck – Skata
Tryck 30x30 cm efter original-collage av Maria Öqvist.
not rated 250.00 kr Lägg till i varukorg

Välkommen-skylt

Jag har haft en idé om att göra en Välkommen-skylt i återbruk länge. Tänkt på det då och då hela sommaren, men först nu fick jag det gjort. Hade först tänkt göra på en vitmålad bräda, men i somras kom mannen hem med spillvirke som spolats upp på land som istället fick bli brädan bakom. Bokstäverna har jag klippt i olika plåtburkar. Jag blir glad av den här! Ska hängas upp någonstans på verandan har jag tänkt. 

Home sweet home

Jag är en hemma-människa. Trivs bäst här ”under min korkek”. Home sweet home! Så här veckan efter valet funderar jag över hur det ska gå med regeringsbildandet. Men jag funderar också på banala saker, som huruvida jag ska sy nya gardiner till köket eller inte. Tankarna vandrar hur de vill och ser väl till att det blir någon sorts balans. Hösten bjuder på regniga morgnar och imorse var det till och med frost på bilrutan. Men innan lunch idag blev det soligt, så jag tog med mig småhundarna på några kilometer promenad i skogen där de fick springa fritt, till deras stora lycka. Annars så har dagen ägnats åt städning inför helgen och brevskrivande till en av mina två snigelpostvänner. En fin fredag i september.

En viktig dag

Vaknar upp till en viktig dag! Först ska jag äta en lugn frukost och sedan ska jag åka och rösta. Jag kommer att rösta olika i alla tre val, men jag röstar rödgrönt eftersom jag vill att personer och partier som tycker att alla människor är lika mycket värda ska styra vårt land. Jag vill inte att partier som gör skillnad på människor beroende på kön, hudfärg eller sexuell läggning ska få makt. Jag röstar med hjärna och hjärta.

För nördar

Det blev en lång bloggtystnad här. Lärarjobbet fick en intensiv start, så har inte hunnit med att tänka på något att skriva här. Jag har fått ett pyttelitet utlopp för det kreativa eftersom jag köpte material att skära egna stämplar i och testat det litegrann. Annars så har i princip allt hjärnarbete handlat om hur jag ska lägga upp mina pedagogiska lektioner så bra som möjligt, och hur jag ska möta alla olika behov och nivåer på bästa sätt. Började läsa om genrepedagogik och systemisk funktionell grammatik. Mycket intressant för en svenskanörd!
*
Idag började älgjakten i vår by. En annan aktivitet för nördar. Jag jagar inte, men följer gärna med i skogen och går med hunden. Det var en kylig och vacker morgon idag. Jag fångade några bilder med min mobil.