Handla inte bara med plånboken!

posted in: Tänkvärt | 6

Läste ett mycket intressant blogginlägg som tog upp en massa saker som jag inte tänkt på angående butikers egna varor. För mig är det självklart att exempelvis välja Norrmejerier, vårt lokala mejeriföretag om jag ex. köper mjölkprodukter. Och så försöker jag välja ekologiskt om inte prisskillnaden är övermäktig. Men det jag inte tänkt på är hur butikers egna varor i längden slår ut högre kvalité och en sund konkurrens. Tittar i min kyl och ser flera varor märkta Ica som jag valt före andra märken, pga priset. Men nu är det slut med det. Läs blogginlägget om EMV(egna märkesvaror). Nu kommer jag tänka till ännu mer i butiken och tycker att det är värt någon krona mer att köpa av ett mindre företag.Frukost (1)w

6 Responses

 1. Hanna

  Är det inte alltid en fråga om ifall jag skall betala priset eller någon annan, som t ex miljö, djurhållningen, den fattigare delen av världen eller barnarbete. Någonstans måste man inse att mina val av produkter eller inte köp av produkter påverkar någon annanstans. Man bör vara medveten av sina val. Jag försöker också vara göra så bra val som jag kan.

  • admin

   Jo, så är det. Men i det här fallet så är det nog många met än jag som inte reflekterat över vad det kan leda till. Svårt att tänka på allt som konsument, men bra att få veta.

 2. Paula

  Klart jag hänger med hit =)

  Jag försöker alltid handla närproducerat i möjligaste mån…kollar faktiskt inte så mycket på priset, bara på vissa varor
  Kött köper jag bara svenskt eller finskt
  Å aldrig andra mejeriprodukter än Norrmejerier, förutom ost då som det inte funnits så mycket att hitta från dem å där väljer jag oftast den billigaste, vilket kanske inte är så bra, men ändå

  • admin

   Kul att du hänger med!
   Ja, jag tänker också närproducerat, men hade missat det dåliga med butikers egna varor. Ganska svårt att vara medveten konsument på alla plan, men bra att man kan få veta mera.

 3. Erika

  Klokt inlägg! Där jag bor finns Gefleortens mejeri och en av mjölkbönderna bor i grannbyn, så det känns superviktigt att välja medvetet i mejeridisken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *