Mera ekologiskt

EkologiskTvål_wJag har tvättat håret med ekologiskt schampo i flera år, men nu har jag precis gått över till att tvätta både hår och kropp med ekologisk tvål. Har testat ett tag och det fungerar fint. Tvålen jag använder är tillverkad i Västerbotten av en tidigare hantverkskollega till mig som jag startade hantverksbutik med när jag bodde i Ratan. Hennes företag heter Malin i Ratan och man kan köpa hennes tvålar på internet här. I Piteå finns de snart till salu hos Eufåria Gårdsbutik.
*
Det fungerar så att man först blöter tvålen och kör runt den i håret. Sedan löddrar man runt i håret och kan sedan använda löddret att tvåla in kroppen med, så en tvål räcker ganska länge.

8 Responses

 1. Craftstore.se

  Pepparkaka i håret – ja varför inte! Hur blir håret när man tvättar det med tvålen? Jag är så rädd att håret blir torrt… och hur gör man med balsam?
  Charlotta

  • Maria - JAG BLOMMAR

   Pepparkaka-tvålen tänkte jag faktiskt ha vid tvättstället nu till jul, men den fungerar säkert till håret också. =)
   Eftersom jag tvättat med ekologiskt ganska länge så märks inte så stor skillnad. När man börjar med ekologiskt så
   brukar det ta ett tag innan håret vänjer sig, så det blir fetare snabbare – men nu är det inte så. Om man vill kan man ha
   ekologiskt balsam i håret efteråt, men jag fick rådet att typ en gång i månaden skölja med äppelcidervinäger i sköljvattnet för att återställa surhetsgraden eftersom tvålen är basisk. Har inte hunnit testa det ännu. Upplever inte att håret är torrt, känns bara rent och bra.

 2. irenejb

  Kanske dags att prova. Ratan, visste inte att det fanns en plats som hette så men så i somras var jag där och hälsade på en gammal vän. Så fint det ligger!

  • Maria - JAG BLOMMAR

   Ja, Ratan är fint. Där har vi bott i nästan fyra år (men flyttade 2006). Undrar vem din gamla vän är? Om det är någon jag vet…Men det kanske
   du inte vill skriva här.

 3. Marina

  Hej! Vilka fina tvålar och så bra att du tipsar om ekologiskt. Vet du om tvålarna finns att köpa i närheten av Kristianstad?

  Kramar

  • Maria - JAG BLOMMAR

   Hej Marina!
   Vet inte var Malin säljer sina tvålar, men det går ju att maila henne och fråga: malin.lindmark (at) ratan.se
   Och så säljer hon ju på internet på sidan dit jag länkade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *