Fredag i februari

Fredag_i_Februari (1)W

Nu har jag bloggat på den här sidan i nästan ett år. Tittar jag tillbaka är det väldigt många olika inlägg om att hitta balans och att inte bli stressad. Det var nog mycket det förra året handlade om. Har arbetat med det och för det mesta hittat en bra balans.
*
Tänker ibland på hur jag kan uppleva stress fast jag inte har ett ”vanligt” jobb som jag ska flänga till varje dag, men ibland kanske det är det som blir stressen. Att som egen leverera, producera och vara beredd att hoppa på alla tåg. Utan att veta vart det går.
*
Fast så kanske arbetslivet ser ut för nästan alla nuförtiden. Oavsett vad man gör. Fler och fler människor i min omgivning har drabbats av utmattningssjukdomar. Samhället har nog ett systemfel när det händer så många, och när många upplever att de verkligen måste balansera för att inte bli sjuka.
*
Livet måste ju också ha varit stressigt på grund av andra orsaker förr i tiden. Men kanske fanns det då ändå perioder av återhämtning och vila, som vi i det moderna samhället tappat bort?

8 Responses

 1. Hanna molin

  Livet är stressigt och det är förfärligt. Jag funderar ständigt om man kan på något sätt stå utanför denna stress i samhället. På något sätt blir man indirekt bedömd över hur lyckat ens liv är, efter konsumtion, att man hade tid att umgås med sina barn och umgås mer med dem än dagispersonalen-skol-fritidspersonalen under en vecka är inte något som uppskattas i samhället. Det ser bättre ut med en resa till Thailand. Jag tror att om vi skall komma till rätta med samhället behöver oljan ta slut. Det är först då som man kan bo på landet, man äter närodlad mat, lagar sina saker och kanske tar hand om varandra. För det är först då det är viktigt. Någonstans har vi skapat ett samhälle där vi hela tiden ser hur ”lyckade” andra är vilka roliga resor, fantastiska hem, och enorma människor andra är. Vi ser och visar inte upp de dagar- tider då vi egentligen är misslyckade som personer, med dammråtter och barnens olästa läxor. Fast livet kan också vara underbart och man kan njuta till fullo. Hanna

 2. Basilica/Maud

  Så ser det ut bland mina inlägg också. Vi är många som älskar det vi gör men har svårt att hitta balansen mellan arbete och fritid. Jag tror det är viktigt att stanna upp och reflektera ibland. Tack för att du delar med dig av din fantastiska kreativitet. Som du redan vet så blir jag alltid glad av se dina färgglada bilder. Önskar dig en trevlig lördag!

 3. Johanna

  Maria, att vara lärare är nog det stressigaste man kan tänka sig. Gräsligt otillräckligt, aldrig färdig, vill bara mer och mer och tiden räcker aldrig till. Man vill hjälpa alla, lära alla, finnas där för alla, göra ett bra jobb, skolutveckla, utvecklas själv, vara duktig, fantastisk, kunna alla kursplaner, referara mera till dem, skriva fantastiska pedagogiska planeringar, undervisa inspirerande och fantastiskt, etc etc och man bara springer. Man går inte, man bara springer. Inget andrum någonsin. Ändå är det så roligt ibland, bara inte allt det där andra till sist tar död på lusten.

 4. BrittB

  Fint og tankevekkende innlegg.
  Vi bombarderes av mange, mange impulser fra ulike hold hver dag…mye mer enn de gjorde før i tiden…for da fantes ikke alt like tilgengelig som nå….mobil, facebook, instagram, studieretninger, tv-kanaler, internett….osv…osv…det blir mer og mer viktig å sette grenser for seg selv -og hva en vil være med på – eller hvor tilgjengelig man skal være.

  Nydelige broderi i innlegg under her…du er utrolig kreativ!!

  Ha en fin søndagskveld! 🙂

 5. bara anna

  Det är nog återhämtningen som vi glömmer bort. Jag har en kund som alltid har vilodag på söndagen, tror vi alla skulle behöva det.
  Själv har jag börjat på yoga och det har verkligen öppnat upp ögonen på mig, jag tycker det är suveränt både för kropp och själ.

  Må så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *