Här hänger jag…

Här har jag hängt mycket de senaste dagarna. Med vantstickning i handen och en serie på tv:n. Avverkat Enkelstöten och Fröken Friman. Sedan ska jag börja med Vår tid är nu på SVT play. Vante nummer två är klar, förutom tummen. Den blev bra i modellen, men överst skulle det bli en ekorre som dock blev lite kapad när jag tog in. Så kan det bli när man som jag envisas med att göra lite som jag vill, utan bestämt mönster. Men jag känner mig ändå nöjd med hur den blev, min andra vante. Fick lära mig ytterligare en ny sak. Mina systerdöttrar lärde mig att sno trådarna runt varandra när man gör mönster med större hopp mellan färgerna, så att det inte ska bli långa lösa trådar på avigsidan. Kul att jag kan lära nytt och mera nytt.

2 Responses

 1. Solveig

  Hej! Kul att du stickar. Ja, man ska sno trådarna. Efter 1m eller 2m eller 3m. Aldrig 4, Det blir för långt. Rita upp mönster först och sticka sedan. Lycka till önskar Solveig

  • Maria - JAG BLOMMAR

   Hej! Javisst är det kul! Men jag behöver öva lite på det här…
   Kanske ska försöka sticka något ur din bok innan jag improviserar med annat. Om jag hittar något lätt mönster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *