Tittar bakåt och skådar framåt

Tänk att jag skrivit blogg i ca 12 år! Från början skrev jag varje dag, på min gamla blogg och läste också många andra bloggar. Jag har en handfull personer (eller kanske som två händer fulla) i det här landet som jag betraktar som mina vänner, även om vi aldrig setts i verkligheten utan bara blivit vänner genom bloggandet. Nu följer jag dem vidare på Facebook och Instagram. Det är ju faktiskt ganska fint! Två av alla har jag faktiskt också träffat; Anna i Eskilstuna och Anna-Karin i Umeå. Jag har sisådär tre stycken att hälsa på i Skåne, om jag någongång tar mig dit. Och några andra utspridda i olika väderstreck. Två personer som från början varit bloggkontakter brevväxlar jag med, när jag då och då hinner skriva ett snigelbrev.

Vet inte hur många gånger jag tänkt att jag nog ska sluta med att skriva blogg, men landar varje gång i att så länge jag har kvar företaget, så kanske det också är bra att ha en blogg. Även om jag inte alls tror att det är så många som läser här längre. Men kanske skriver jag mest för min egen skull. För ett tag sedan fick jag för lite utrymme kvar på servern jag hyr och var tvungen att läsa igenom och radera en del gamla inlägg och bilder, för att få plats med nya. Det är på ett sätt som att läsa en gammal dagbok. En del inlägg glädjer och en del smärtar. Det har hänt mycket på 12 år.

Så även om det tar lång tid mellan inläggen här, så fortsätter jag tills vidare. Vem vet var livet för en? Prioriteringar ändras och nya stigar trampas upp. Tack till er som troget tittar in här. See you!

8 Responses

 1. Elisabet :)

  Jag har inte läst bloggar så mycket den senaste tiden, men tittar ändå in lite nu och då. Även människor en inte känner, eller har kontakt med, blir bekanta och på något sätt en liten del av ens värld. För mig är bloggandet ett fint sätt att få utlopp för ett annat sorts skrivande och reflekterande än det jag ägnar mig åt annars. Och ett sätt att få utlopp för lusten att fotografera, eller snarare en möjlighet att använda några av alla de bilder jag tar.

  Din blogg har jag följt av och till ganska länge, vilket också gjort att jag handlat av dig via post och även besökte butiken när vi reste uppåt landet en sommar. Så nog spelar ändå bloggandet en viss roll…

  • Maria - JAG BLOMMAR

   Ja, både fotografierna och möjligheten att skriva är bra! Tack för kommentaren!

 2. irenejb

  Tänker precis lika dant kring bloggandet (fast jag har inget företag), att det är lite som en dagbok. Fast en offentlig variant. Det senaste året har det blivit väldigt få inlägg, men jag väljer ändå att ha kvar den.

  • Maria - JAG BLOMMAR

   Tack för att du tittade in och skrev en kommentar. ❤️

 3. Isa

  Jag har följt dig i ca tio år. Fina foton på fina saker och vackra texter. Tack!

  • Maria - JAG BLOMMAR

   Så kul att du följt mig så länge! Tack! ????

 4. Kerstin

  Jag övergav min blogg när jag skaffade en iPad. Det blev för krångligt med bloggar. Nu sakta försöker jag på nytt börja om. Kanske mest för min egen skull. Är så trött på snabba, bläddrande flöden.

  • Maria - JAG BLOMMAR

   Jag är ambivalent till allt det här med sociala medier. Tröttnar ibland. Men bloggen får hänga med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *