Första advent

Mysigt med första advent. Nu vill jag bromsa tiden lite och suga på varje decemberdag som om den är en julig karamell! Tänt första ljuset till frukosten. Börjat dagen med att skriva några rader i min julbok, där jag skriver varje år om julen. Sammanfattar året, skriver om vad vi gör i december och sätter in fotografier. Jag är nu inne på julbok nummer två och har hållit på i ca 20 år. Kul att läsa alla minnen från när barnen var små. Nu dax att fixa glöggtillbehör, middag och efterrätt eftersom en av mina juntor ska komma hit ikväll på adventsmys. 

4 Responses

 1. irenejb

  Är inne på min första julbok inspirerad av din. Det är femte året jag plockar fram den, använder recepten jag skrivit ner. Skriver inte så mycket, men har varje år en checklista på sådant som jag vill hinna innan jul. Tack för inspirationen!

 2. Britta

  Ja att skriva och spara recept , olika saker man bakat ,menyer, tidpunkter för pynt och städ samt vilka julklappar man köpt och gjort,checklistor av diverse slag har jag sparat i 38 år, är så roligt att se tillbaka på .Julbok är något jag verkligen rekommenderar. Roligt att höra att det finns fler som gillar sånt.Inspirerande.Tänkt att jag ska renskriva min till barnbarnen. Tack för en trevlig blogg

  • Maria - JAG BLOMMAR

   38 år! Wow, där ligger jag i lä. ???? Ja, det är ett roligt och fint sätt att spara sina julminnen på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *