Mellandag

posted in: Advent och jul | 2

Igår snöade det stora stilla snöflingor när jag gick en promenad. Sådana där stora flingor som nästan fastnar i ögonfransarna så att man inte kan se. Sådana som brukar snöa konstgjort i en film. Men det här var alldeles riktiga som smälte på tungan när jag fångade dem i munnen.
*
Vi har nu ätit julmat och försökt julnjuta i tre dagar. Och i morse, på första mellandagen, vaknar jag med ny energi och har faktiskt lust att städa bort det röda och tomtiga i huset. Men jag ska försöka hålla mig till efter nyår. Tur att jag julmyser lång tid innan jul för oavsett så skulle jag få känslan av att det är över dagen efter annandagen. Jag börjar direkt längta efter ljus och krispig renhet.
*
Jag har dock kvar julbilder på lager så jag fortsätter med det. Favoritkrubbfigurer som jag köpte på en second hand i Gamla Stan för några år sedan när jag besökte Stockholm i november. Josef saknas och istället finns det en kort snubbe med hög panna. Jag undrar vem han är varje år.
Jul_i_huset (36)w Jul_i_huset (38)w

2 Responses

  1. Miri

    Hvilke skønne figurer 🙂 Sne, jeg længes efter sne. Her hos mig har frosten dog fået fat og solen skinner, hvilket jeg nyder 🙂

    • Maria - JAG BLOMMAR

      Lagom med snö är perfekt och gör att det känns lite mer juligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *